+31 (0) 252 418 092

Trapklimmer / traploper voor personen in een rolstoel

Alles wat u moet weten over onze rolstoel trapklimmer / traploper. De oplossing voor het vervoeren van personen in een rolstoel op de trap. Perfect voor bijvoorbeeld verzorgingstehuizen.
traploper op trap buiten voor personenvervoer

In dit artikel geven wij u de ‘ins en outs’ van de Zonzini traploper / trapklimmer voor personen. De Zonzini Domino People en de Zonzini Domino People Slim zijn veel gebruikte traplopers voor het vervoeren van minder valide personen op de trap.  

Veilig vervoer op de trap

Dankzij de rupsbanden van onze traplopers wordt het gewicht van de persoon met rolstoel evenredig verdeeld over de trap. Dit betekend dat de operator het apparaat niet hoeft te balanceren in tegenstelling tot andere traplopers. 

Bij het ontwerp van de Zonzini Domino People (Slim) staat de veiligheid van de betrokken personen natuurlijk voorop. Het is daarom ook belangrijk dat het apparaat de te vervoeren persoon optimaal balanceert, voor comfort én veiligheid. Er zit dan ook veel verschil tussen verschillende traplopers van verschillende merken. Hierover later meer. 

Wilt u nu graag zelf een traploper / trapklimmer huren, leasen of kopen? GPEX in Sassenheim helpt u graag bij uw keuze. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u verder.

Traplopers on the move

Sommige traplopers zijn gemonteerd aan de trap of aan het gebouw zelf. In tegenstelling tot deze traditionele systemen, kan de Zonzini Domino People mee worden genomen naar elke trap. Dit brengt een groot stuk flexibiliteit met zich mee. 

Eerlijkheidshalve moeten we er natuurlijk wel bij zeggen dat een Zonzini Domino People niet in uw broekzak past. Er is dan ook een grote kofferbak of bedrijfswagen voor nodig om het apparaat te vervoeren. 

Laadcapaciteit van de traploper

Voor veel klanten is de laadcapaciteit erg belangrijk bij het maken van de keuze voor de juiste traploper / trapklimmer. Maar wat is de juiste laadcapaciteit voor uw klus? Vaak is dat de persoon, plus de rolstoel. 

Een traditionele rolstoel weegt zo’n 10 kilo. Maar een elektrische rolstoel weegt soms wel 120 kg. Dan vervoert u toch al snel een behoorlijk gewicht op de trap. Zeker als u ook nog 10% marge wilt voor de veiligheid. Het is daarom ook belangrijk dat de traploper (zoals de Zonzini Domino People) de lading zelf kan balanceren en stabiliseren.

traploper voor personen in rolstoel op de trap

Transport van een handmatige rolstoel op de trap met de Zonzini Domino People Slim.

traploper voor personen in rolstoel op de trap - GPEX Sassenheim

Transport van een elektrische rolstoel op de trap met de Zonzini Domino People.

Elektrisch aangedreven rupsbanden

De elektrische aandrijving van de rupsbanden is een absolute must voor traplopers voor personen. Het te vervoeren gewicht kan al snel oplopen tot 250 kg. Om een persoon met elektrische rolstoel veilig op en van de trap af te vervoeren komt het elektrisch vermogen goed van pas. Nu zijn de meeste traplopers op rupsbanden elektrisch, al zit er wel verschil tussen verschillende merken. 

Neem bijvoorbeeld de batterij. De accuduur wordt vaak gemeten in het aantal treden, bij een bepaalde lading en snelheid. Nu is het belangrijk om te vermelden dat de topsnelheid een minder grote rol speelt. Bij traplopers voor personen ligt de focus van de elektrische motoren en systemen natuurlijk op de veiligheid van de betrokken personen. 

Zo worden beide rupsbanden onafhankelijk van elkaar aangedreven. Dit zorgt ervoor dat de traploper 360 graden kan draaien en makkelijk te manoeuvreren is op de trap. 

De voordelen van onze traplopers voor personen

Er zijn traplopers in vele soorten en maten. Het is dan ook niet eenvoudig om zonder ervaring de juiste keuze te maken. Laten we eens verder kijken naar de voordelen van onze traplopers ten opzichte van andere apparaten. 

Mocht u nou ondertussen vragen hebben? Neem dan vrijblijvend contact op met GPEX in Sassenheim. We helpen u graag verder. 

Snelheid regulatie

Het is belangrijk om de snelheid van de traploper / trapklimmer te kunnen reguleren. Voor verschillende situatie kan een verschillende snelheid van pas komen. Vervoert u een persoon op een rechte trap, dan kan de snelheid wat omhoog. Maar andere trappen hebben juist bochten en hoeken, in deze situaties kan de snelheid wat naar beneden. 

Onze traplopers laten u de snelheid aanpassen terwijl u zich op de trap bevindt. 

Van richting veranderen / rotatie

Dankzij de onafhankelijk van elkaar aangedreven rupsbanden kunnen de traplopers van Zonzini 360 graden draaien. Dit in tegenstelling tot goedkopere traplopers die alleen vooruit en achteruit kunnen. 

De draaibaarheid van onze apparaten zorgt ervoor dat personen kunnen worden vervoerd op trappen met bochten en hoeken. Maar ook in kamers of buiten komt deze manoeuvreerbaarheid goed van pas!

Kanteling van de rolstoel

Voor de veiligheid van de passagier is het essentieel dat het apparaat de passagier met rolstoel iets kan kantelen. Traplopers voor personen zoals de Zonzini Domino People (Slim) beschikken over dit mechanisme. Dankzij de kanteling voelt de positie voor de passagier als bijna loodrecht met de grond. Het voorkomt ook een gevoel van voorover vallen wanneer de passagier van de trap naar beneden wordt vervoert. 

De automatische kantelingsfunctie is erg fijn voor de operator, aangezien de traploper zelf de kantelingshoek aanpast voor elke trap. De operator hoeft niet voor elke trap of horizontaal stuk de kantelingshoek handmatig aan te passen. Dit scheelt natuurlijk veel tijd tijdens het vervoeren. 

Onderstaande video laat zien hoe de persoon met rolstoel automatisch wordt gekanteld op de Zonzini Domino People Slim.

Binnen én buiten

De Zonzini’s kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. In onderstaande foto’s ziet u hoe de traplopers binnen als buiten én bij ongelijke treden werkt. 

Technologie maakt het verschil

Bij het maken van de keuzen voor de juiste traploper voor personen zijn er een aantal zaken belangrijk. Niet zozeer deze factoren apart, maar juist samen zorgen voor een veilig vervoer op en van de trap. 

Zo is het belangrijk dat het apparaat over genoeg laadcapaciteit beschikt voor de persoon, de rolstoel en 10% extra veiligheidsmarge. Daarnaast zijn er de technologieën van de motoren en veiligheidssystemen die zorgen voor veilige en comfortabele rit. 

De maximum snelheid is voor ons geen belangrijke factor. Wij vinden het belangrijker dat de snelheid gewisseld kan worden tijdens het vervoeren op de trap. Daarbij zorgt de automatische kantelingshoek voor dat extra stukje veiligheid op de trap. 

Wat natuurlijk ook voor de hand ligt, zijn de brede rupsbanden van de Zonzini Domino People. Deze zorgen voor stabiliteit en maximale grip op de trap. Ook wanneer het apparaat buiten wordt gebruikt of bij ongelijke treden. Deze brede rupsbanden worden onafhankelijk van elkaar aangedreven waardoor de traploper 360 graden kan draaien. Dit komt van pas in krappe ruimtes of op de overloop van de trap. Bij het vervoeren van personen wilt u ergonomisch te werk kunnen gaan, en dan komt de manoeuvreerbaarheid van onze machines zeer van pas. 

Denkt u er nou zelf over om een elektrische traploper te kopen, huren of leasen voor uzelf of uw bedrijf? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Dan bespreken we wat er voor u mogelijk is. GPEX in Sassenheim helpt u graag verder. het

Delen

Meer artikelen

Stuur ons een bericht

Prijzen

De genoemde prijzen zijn het maandbedrag berekend op basis van 72 maanden financial lease. Neem contact met ons op voor directe koop. Alle genoemde prijzen zijn ex. BTW. Huren van de apparatuur kan per dag, per week of per maand, met of zonder operator.