+31 (0) 252 418 092

Elektrische steekwagens, traplopers en robots

Welke elektrische steekwagen of traploper past het beste bij uw werkzaamheden? Lees hier meer over het juiste hulpmiddel bij de juiste klus op de trap.
Trapklimmer of elektrische steekwagen huren, kopen of Leasen?

Elektrische steekwagens, traplopers en robots

Het ergonomisch vervoeren van zware goederen op de trap kan een hele klus zijn. Denk aan het naar boven of naar beneden tillen van wasmachines, kopieerapparaten en koelkasten. Zeker als je dagelijks te maken hebt met het vervoeren van zware goederen op de trap, kan een hulpmiddel daarbij handig zijn.

Om u een handje te helpen verhuurt GPEX elektrische traplopers, elektrische steekwagens en traploper robots. Door ons brede aanbod, hebben wij de juiste ergonomische machine voor de juiste klus. Zo verhuren wij handgestuurde én elektrisch aangedreven apparaten en kunt u kiezen uit modellen met wielen of met rupsbanden. Zo tilt u gemakkelijk goederen tot 400 kg van en op de trap.

Eerst zetten we onze verschillende traplopers / trapklimmers even op een rijtje:

  • Elektrische steekwagens; zijn speciaal voor trappen uitgeruste steekwagens.
  • Traplopers met rupsbanden; zijn bedoeld voor het vervoeren van het zware werk op de trappen. De apparaten beschikken over rupsbanden waarmee de zware lading stabiel op iedere trap kan worden vervoerd.
  • Traplopers voor personen; deze traplopers zijn uitgerust met een plateau voor het vervoeren van personen in een rolstoel. Vaak worden deze traplopers in verzorgingshuizen gebruikt voor het naar boven en naar beneden vervoeren van minder valide personen op en naar de trap.
  • Traploper robot; deze elektrisch aangedreven traploper is voorzien van innovatieve technologie waardoor het apparaat zich automatisch op de trap kan voortbewegen. Slechts één vinger op de joystick is genoeg om het apparaat op de trap voort te bewegen.

Elektrische steekwagens vs. Steekwagens met rupsbanden

Elektrische steekwagens kunt u – net als traditionele traplopers – met de hand bedienen. Traplopers op rupsbanden zijn daarentegen te zwaar om manueel bediend te worden. Terwijl de modellen met rupsbanden altijd elektrisch worden aangedreven kan er bij elektrische steekwagens worden gekozen voor manueel of elektrisch aandrijven.   

Het grote verschil zit in de laadcapaciteit. Zo verhuren / verkopen wij momenteel elektrische steekwagens tot 160 kg, modellen op rupsbanden gaat tot 400 kg. Check deze video’s voor meer mogelijkheden. 

Gaat u voor een Veilig vervoer op de trap? Neem dan de volgende ISO-normen in acht:

  • Volgens de ISO normen mag er maximaal 25 kg manueel vervoerd worden op de trap. Dit betekend dat u met een niet-elektrische, trappenklimmer maximaal 25kg naar beneden en naar boven mag tillen. Deze norm is belangrijk, om ergonomisch te kunnen werken en ongelukken op het werk te kunnen voorkomen.
  • Wij adviseren om vanaf 100kg een traploper op rupsbanden te gebruiken. De rupsbanden geven dat stukje extra stabiliteit aan uw lading op de trap. Bij de modellen op wielen is de operator nodig om de lading in balans te houden, bij rupsbanden wordt het balanceren voor u gedaan.

Wat kan ik vervoeren met een elektrische steekwagen?

Deze modellen zijn erg geschikt voor het vervoeren van huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines, koelkasten en kleinere meubels. Deze steekwagens zijn ook nog eens erg makkelijk op te vouwen en mee te nemen en daardoor erg veelzijdig.

Traplopers met rupsbanden – voor personen en zware goederen

Deze elektrische modellen zijn gericht op het vervoeren van personen en zware goederen. De traplopers op rupsbanden hebben een maximaal laadvermogen van 400 kg. De twee rupsbanden van deze modellen (zoals bij de Zonzini Skipper) worden onafhankelijk van elkaar aangedreven. Dit zorgt voor een verbeterde manoeuvreerbaarheid op de trappen.  

Daarbij komt dat deze ‘all-terrain’ rupsbanden voor een hoge stabiliteit zorgen. De operator is dan ook niet nodig voor de balans, dit model regelt de balans geheel zelf.

Wat kan ik vervoeren met een traploper op rupsbanden?

De Zonzini Skipper en de Zonzini Domino Automatic worden zowel gebruikt voor personen als goederen. Deze traplopers worden bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen gebruikt om personen in een rolstoel naar beneden en naar boven te vervoeren via de trap. Ook het vervoer naar de trap zelf, of tussen trappen kan met het apparaat worden gedaan.

Ook worden de Zonzini Skipper en Domino Automatic gebruikt voor het vervoeren van zware goederen op de trap. Denk aan het transporteren van verkoopautomaten, zware meubels, massieve deuren of industriële machines. Wij leveren de juiste accessoires mee, zodat u het apparaat optimaal kunt gebruiken. Bekijk de video hieronder voor de Zonzini Skipper in actie. 

Bediening met één vinger

Moderne traplopers / trapklimmers zijn niet alleen elektrisch aangedreven. Ze beschikking ook over handige hulp- en veiligheidssystemen. Door nieuwe, innovatieve technologie vervoert u uw lading makkelijker, sneller én veiliger op en van de trap. Neem bijvoorbeeld de Zonzini Domino Automatic, hiermee vervoert u zeer zware middelen op de trap met slechts één vinger op de joystick.

Terwijl u het apparaat beweegt met de joystick, zorgt de automatische kantelingsfunctie voor de juiste balans van de goederen op het apparaat.  Dit betekend voor bedrijven dat slechts één operator de lading kan vervoeren van de bestelbus naar de juiste verdieping.

Welke traploper heb ik nodig?

Kortgezegd hangt de juiste traploper af van 3 factoren:

  • Het type goederen
  • Het gewicht van de lading
  • Het type, het materiaal (metaal, beton, hout, marmer, etc.) en de vorm van de trap.
 

Wilt u graag even vrijblijvend overleggen over de beste oplossing? Bel of mail ons vooral even. Ga hier naar de contact pagina.

Delen

Meer artikelen

Stuur ons een bericht

Prijzen

De genoemde prijzen zijn het maandbedrag berekend op basis van 72 maanden financial lease. Neem contact met ons op voor directe koop. Alle genoemde prijzen zijn ex. BTW. Huren van de apparatuur kan per dag, per week of per maand, met of zonder operator.